Core Set/Ana Set

26 Nisan 2019 Cuma

Gün 1 - Anu

Anu, başlangıçtan beri var olan iki kavramdan biridir. Anu, genellikle Padomay olarak anılan erkek kardeşinin zıt bir kuvvettidir. Anu'nun çoğunlukla her şeyin içinde var olduğu; ışığın, durağanlığın ve düzenin temsilcisi olduğu düşünülür.
Tarihi:
Bu iki kuvvet 'Void'e geldiğinde aralarında bir etkileşim olur ve bu da yaratılışın ilk meyvesi olan Nir'i oluşturur. Anu; erkek biçiminde, Nir ise kadın biçiminde tasvir edilir ve aralarında bir aşk başlar. Padomay bu aşka karşı çıkar ve Nir'i yaralar. Nir, ölmeden önce 12 tane dünya doğurur ama Padomay bu dünyaları yok eder. Anu, yok edilen dünyaların parçalarını bir araya getirerek Nirn'i oluşturur.
Daha sonrasında Padomay, yaratılışı yok etmek için geri döner fakat Anu, kendisiyle birlikte Padomay'ı zamanın dışına iter ve yaratılışa yönelik tehditler sona erer. Kavga sırasında Anu ve Padomay'dan damlayan kanlar karışarak Aedralar'ı oluşturur.
Altmer geleneklerine göre Anu, kendi ruhunu Anuiel'de canlandırmıştır ve Anuiel'in ruhu da Auri-El'de canlanmıştır.
"Anu'nun ışığına bağlı olanlar", Aedralar, Mundus'un ve Nirn'in yaratılışıyla ilişkilendirilmiş bütün ilahlar, Aedrik kökenli tanrılardır.
Görsel temsilidir.
Artist: JokerOpacho

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir Akavir: Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusunda...