Core Set/Ana Set

14 Kasım 2019 Perşembe

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir


Akavir:

Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusundaki bir kıtadır. Burada yaşayan ırklara Akavirliler denir. Bunlar; Kar İblisleri(Kamal), Yılan-insanlar(Tsaesci), Maymun-insanlar(Tang Mo) ve Kaplan-insanlardır(Ka'Po'Tun). Ejderhaların ve fare-insanların da yaşadığı söylentisi vardır.

Akavir'de hiçbir elf yaşamamıştır. Bir ara insanların yaşadığı ama Vampirik Yılan Halk olan Tsaesciler tarafından "yenildikleri" söylentisi vardır.

Tarihi:

Akaviri tarihi çoğunukla efsanelere konu olmuştur. Bir efsanevi hikaye, büyük bir kahramanın(Lyrisius) bir ejderhayı sürüp, Akavirli köle tacirlerini katletmeye zorlamasını anlatır.

Yazılı tarihteki ilk karşılaşma Birinci Çağ 2703'te olmuştur. Tamriel, Tsaesciler tarafından istila edilmiştir ama bu istila I. Reman ve orduları tarafından durdurulmuştur. Akaviri güçleri, İmparator'un efsanevi Dragonborn olduğunu keşfettikten sonra İmparator'a teslim olmuş ve İmparatorluk için savaşmak için af teklif edilmiştir. Bu teklifi kabul eden Akavirliler, Tamriel'in gelişen toplumunda önemli roller oynamışlardır.

İkinci Akaviri istilası İkinci Çağ 572'de olmuştur. Birinci istilanın aksine, bu istila kral Ada'Soom Dir-Kamal önderliğindeki Buz İblisleri(Kamal) tarafından gerçekleştirilmiştir. Devasa Kamal gemileri Beyaz Nehir'e varmış ve Windhelm şehri istilacılara hemen yenik düşmüştür ama mücadeleleri sonucunda da Ebornheart Pact'in kurulmasını sağlamışlardır.

V. Uriel, Üçüncü Çağ 268'de Akavir'e bir dizi saldırı düzenlemiştir ama istila başarsız olmuş ve V. Uriel Ionith'deki savaşta ölmüştür. İlk başta istila yolunda gitmiş ve iki şehir direniş göstermeden düşmüştür. Ancak, birçok doğal faktör ve Tsaesciler tarafından kullanılan güçlü büyüler yüzünden İmparatorluk güçleri zayıflamış, kuşatılmış ve bozguna uğramıştır.

Demografi:

Tang Mo:

Tang Molar cömert ve kibar maymun-insanlardır. Tang Mo'nun çevirisi "Bin Maymun Adaları"dır ve yaşadıkları bölgeyi ima eder. Tang Molar'ın farklı türleri vardır. Tang Molar cesur ve saftır. Birçoğunun deli olduğuna inanılır. Diğer Akaviri devletleri tarafından en az bir kere köleleştirilmeye çalışılmışlardır. Tang Molar topraklarını korumada hiç başarısız olmamışlardır.

Kamal:

Kamallar, Kamal'da yaşayan bir tür kar iblisi ırkıdır. Kamal'ın anlamı "Kar Cehennemi"dir.

Kar iblisleri kışları donmuş geçirir ama yaz geldiğinde çözülürler ve Tang Mo'ya saldırırlar ve her seferinde başarısız olurlar. İkinci 572'de Kamallar söylenenlere göre "Buyurulmuş Kap" adlı objeyi ya da nesneyi aramak için Tamriel'i işgal etmişlerdir. Kamal filosu Morrowind'u es geçmiş ve Doğu Skyrim'deki Windhelm'in yakınına ayak basmıştır, Nordları hazırlıksız yakalayıp ve şehri talan etmişlerdir. İşin garibi, Kamal ordusu Riften'ı es geçip, Morrowind'in bir bölgesi olan Stonefalls'a ilerlemişlerdir. Ebonheart'ın batısındaki bir sahilde Almalexia'nın Kara Elf ordusu ve Prens Jorunn'un Nord ordusu tarafından kuşatılmışlardır. Kamallar, filonun gelip onları tahliye etmesi için uzun süre dayanmayı umarak sert bir şekilde savaşmışlardır, ancak son anda, Argonyalılar'ın flanksı mücadeleye katılmıştır. Vivec tarafından çağrılan tsunamilerin de yardımıyla Kamallar'ı yok etmişlerdir.

Ka Po'Tun:

Ka Po'Tunlar Ka Po'Tun'da yaşayan bir "kaplan-halktır". Khajiitler'e ne kadar benzedikleri ya da yakın oldukları bilinmez. Akavir'deki tüm ırkları zaman içinde birbirleri arasında savaşmışlardır ama Ka Po'Tunlar Tsaesciler'i azılı düşmanları olarak görür. Tang Molar ile müttefik olmuşlardır.

Ka Po'Tunlar'ın lideri Tosh Raka'nın kendi ırkı arasında ilk defa ejderha olmayı başaran bir kutsal varlık olduğu söylenir. Ancak bazıları bunun mecazi anlamda yazıldığını inanır.

Tsaesci:

Tsaesciler, Tsaesci'de yaşayan bir ırktır, Tsaesci'nin anlamı Yılan Sarayı'dır. Görünüşleri için pek çok farklı şey söylenir. Bazıları onunların tamamen insan görünümünde olduğunu, bazıları da vücutlarının üstünün insan, altının da yılan benzeri olduğunu söyler. Ancak bazıları da tamamen yılansı olduklarını düşünür. Tsaesciler'in zırhsız ve kalkansız, sadece Dai-katana benzeri kılıçlar kullanarak savaştıkları bilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir Akavir: Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusunda...