Core Set/Ana Set

26 Nisan 2019 Cuma

Gün 5 - Altmer(Yüksek Elf)

Altmer:


Altmerler ya da kendilerine göre "Kültürlü Halk"; uzun boylu, altın renkli, ve Summerset Adası'nın yerlisi olan ırktır. Tamriel halkları arasında Ulu Elf olarak da bilinir. Altın rengi, yeşil ve kehribar renklerinde gözleri vardır. İmparatorluk'ta "Ulu" kelimesi, kibirli ya da züppe anlamına gelir ve Altmerler genellikle böyledir, "aşağı ırklar" onları kızdırır. Altmerler insanlardan iki veya üç kat daha fazla yaşarlar; 200 yaşında bir Altmer yaşlı olarak nitelendirilirken, 300 yaşında bir Altmer aşırı yaşlı olarak nitelendirilir. Altmerler kendilerini Tamriel'in en medeni halkı olarak görürler. Kıtanın ortak dili(kültür ve ırk fark etmeksizin, herkesin konuştuğu dil) Altmer dilinden gelmektedir. Ayrıca İmparatorluk'un sanat tarzları, el sanatları, kanunları ve fen bilimleri Altmer kültüründen türemiştir.

Altmerler tüm ırklar arasında büyü sanatlarında en yetenekli olan ırktır. Hastalıklara karşı aşırı dirençlidirler. Büyüde çok yetenekli olmalarına rağmen büyüye, ateşe, buza ve şoka karşı korunmasızlardır. Ayrıca Tamriel'in en zeki ırkıdır.

Tarihi:


Altmerler'in, Aldmer Elfleri'nin değişime uğramamış torunları olduğu düşünülür. Aldmerler kıtaları Aldmeris'i terk ettiklerinde birçoğu Summerset Adası'na yerleşir. Antik çağlarda Summerset'in kontrolü için Sloadlarla(aşırı zeki ve büyüde çok yetenekli bir canavarhalk) ve başka garip yaratıklarla savaşırlar. Bir tarihte hepsi bir araya gelerek ırklarının ruhunu bir anıt haline getirmek amacıyla Kristal Kule'yi inşa ederler.

Aldmerler içinde yaşanan toplumsal çatışmalar, Summerset Adası'ndan tüm Tamriel'e kadar giden bir göç hareketi başlatmıştır.

Summerset Adası, Sloadlar ve Maormerler(Deniz Elfleri) yüzünden sürekli istila altındadır. Bu tehditler altında yaşamaktan usanan Altmerler, İkinci Çağ'da Valenwood'un Bosmerleriyle Aldmeri Dominion'ı kurar. Ancak bu birlik Tiber Septim ve Numidium'a(Dwemerlar'ın devasa golemi) dayanamaz ve İkinci Çağ 896'da parçalanır. Üçüncü Çağ 110'da yaşanan Ada Savaşı'nda Maomerler Summerset Adası'nı neredeyse ele geçirecektir, Altmerler İmparatorluk'un yardımını almak zorunda kalır. Altmerler bu olayı korku ve utançla anarlar.

Din ve Toplum:


Meretik Çağ'da inşa edilen Kristal Kule zamanında sosyal tabakalaşma, binlerce yıldır bir sınıf hiyerarşisi haline gelmesine rağmen Aldmerler'in eşitlikçi bir toplumu vardır. Bilgeler(öğretmenler ve rahipler) en yüksek kademededir. Bilgelerden sonra sırasıyla; Sanatçılar, Prensler, Savaşçılar, Ağalar, Tüccarlar, İşçiler ve Goblinler gibi köleleştirilmiş ırklar gelir. Aldmerler'in inandığı Yaratılış miti "The Monomyth" kitabında anlatılır(Gün 1, 2 ve 3). Eski Aldmerler kendilerini Aedralar'ın torunları olarak görürler.(Aedra'nın kabaca çevirisi "ata ruh")

Toplum değiştikçe halkın dini de değişmeye başlar. Sonradan Dokuz İlahlar içinde anılacak olan Auriel, Trinimac, Syrabane ve Phnaster hariç diğer atalarına tapmazlar. Bir grup itibarlı kişi bu akıma karşı gelir ve kendilerine Psijic derler.

Önceden de belirtildiği gibi ne zaman güçlü bir azınlık, sosyo-politik ya da teolijik olarak bir anlaşmazlığa varsa adayı terk edip başka bir mer ırkına dönüşür.

Son zamanlarda genç Altmerler, adayı terk eden muhalifler için alışılmadık bir fenomen haline gelen, sosyal reform için ısrar ederler. Bazı değişiklikler zaten yapılmıştır; ilk defa Altmerler, diğer ırkların kültürlerini kendi kıyılarına kadar ilerletmesine ses çıkarılmamıştır. Hatta bazılarının Summerset Adası'nın içinde üst tabakaya yükselmesine izin verilir. Bazı radikalci militanlar teröre yönelse de; birçok asi, genç Altmer, rehberlik etmek adına Psijicler’e döner.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir Akavir: Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusunda...