Core Set/Ana Set

26 Nisan 2019 Cuma

Gün 3 - Anu ve Padomay'dan Sonra Yaratılış

Anui-El ve Sithis tekrardan ruhlarını doğururlar ve ortaya Auri-El(Anui-El) ve Lorkhan(Sithis) ortaya çıkar. Auri-El, varoluşa zaman kavramını getirir ve zamanın yaratılışıyla, düzensiz olan Aurbis(Anu ve Padomay Void'e geldiklerinde oluşan alan) stabile olmaya ve diğer et'Adalar(ruhlar yani Aedralar ve Daedralar) kendi kimliklerini oluşturmaya başlar.
Lorkhan'ın Planı:
Lorkhan, ölümlüler için Aurbis'in merkezine, Mundus denilen bir düzlem yaratmak ister ve Auri-El dahil çoğu et'Ada'yı ikna eder.
Büyük İnşa:
Birçok et'Ada Lorkhan'a yardım eder ve Magnus, yeni dünyanın mimarı olarak hizmet eder. Önde gelen bir grup Padomaic ruh, bu teklifi reddeder ve kendi aralarında tamamen onların kontrollerinde olacak dünyalar yaratırlar.(Daedralar)
Magnus'un Gidişi:
Mundus'un yaratmakta olan çoğu et'Ada, sakat kalır veya ölür, çünkü Mundus'u yaratırken güçleri azalmaktadır.
Magnus bu duruma çok sinirlenir ve onu takip eden Magna Geler(et'Adalar'ın büyük çoğunluğu) ile Mundus'u terk eder ve Aetherius'a gider. Magnus, Mundus'dan çıkarken gökyüzünde bir delik açılır ve açılan delik güneşi, Magna Geler'in açtığı delikler de diğer yıldızları oluşturur. Oluşan yıldızlar da Mundus'a büyü akmasına sebebiyet verir.
Şu an Eight Divines olarak tapılan; Akatosh, Arkay, Dibella, Julianos, Kynareth, Mara, Stendarr ve Zenithar yaratılışı şekillendirmeyi bırakır ama Mundus'u başı boş bırakmazlar.
Ehlnofeyler:
Y'ffre'yi örnek alarak güçleri tükenene kadar Mundus'u şekillendiren et'Adalara Ehlnofey denilir.(İnsanların ve Elfler'in atası)
Bazı Ehlnofeyler buna adapte olamaz, Nirn'in etrafında dolaşan bu Ehlnofeyler'e "Avareler" denir. Bir sebepten dolayı Avareler ve Eski Ehlnofeyler savaşmaya başlar. Bu savaşın; Nirn'in yeryüzünü ve ilk okyanusları oluşturduğuna inanılır.
Bazı kaynaklara göre Eski Ehlnofeyler'den geri kalanların Tamriel'i oluşturduğu söylenir. Ehlnofeyler üremeye başladıkça tanrısal özelliklerini yitirirler. Tamriel'in Ehlnofeyler'i(Eski Ehlnofeyler) Elf ırkına, Avare Ehlnofeyler'i de insan ırkına dönüştüğü düşünülür.
Lorkhan'ın Cezalandırılması:
Auri-El, Anu'nun yanına gitmek için yalvarır ama Anu bunu kabul etmez, Auri-El'e yayını ve kalkanını verir.
Aedralar, Mundus'un yaratılışını tartışmak için inşa ettikleri Direnni Kulesi'ne toplanırlar. Auri-El ve bazı Aedralar, Lorkhan'ın cezalandırılması gerektiğini düşünür. Trinimac tek hamlede Lorkhan'ın kalbini söker ve yok etmek ister ama kalp onlara güler: "Bu kalp, dünyanın kalbidir, diğerlerini tatmin etmek için yapılandır" der ve Auri-El, Lorkhan'ın kalbini okuna geçirir ve fırlatır. Kalbin düştüğü yer Red Mountain'i oluşturur. Lorkhan'ın vücudunu da gökyüzüne fırlatır ve Nirn'in uyduları olan Secunda ve Masser'i oluşur.
Not: Yaratılış'ın anlatıldığı "The Monomyth" adlı kitap taraflı yazılmıştır. Ben "The Monomyth" ve wiki'yi kullandım. Bu yüzden diğer kaynaklarla çelişkili bilgiler içerebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir Akavir: Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusunda...