Core Set/Ana Set

26 Nisan 2019 Cuma

Gün 10 - Chimer

Chimer:


Chimerler, Summerset Adası'nın gelenekleri terk edip Morrowind'e büyük bir göç başlatan Aldmer kavmiydi. Diğer iki "İyi Daedralar"dan biri olan Komplonun Prensi Boethiah adına konuşan aziz Veloth'u takip etmişlerdir. Veloth ve Daedra öğretileri Tamriel'de yeni bir kültür yaratmıştır. Kökten dinci ata ibadeti yapan güçlü, hırslı ve uzun yaşayan bir Elf klanıdır. Görünüşüleri diğer elfler gibidir ama ten renkleri, Altmerler'in solgun altın renginden daha koyudur. Chimerler'i Dunmerler'e(Kara Elf) dönüştüren lanete rağmen Almalexia'nın(yaşayan tanrı) görünüşü Chimer olarak kaldı.

Tarihi:


Chimerler'in tarihi, Velothi'nin muhalif hareketleriyle başlar. Her kaynak, bu hareketin tarihini farklı söyler.

Göç:

Trinimac, en güçlü Aldmeri ata ruhudur. Altmer toplumunun düşmanlarıyla hem içte, hem de dışta savaşmıştır. Hal böyle olunca, Trinimac ve onun takipçileri, Velothi'nin muhalif hareketini durdurmaya çalışmışlardır. "Trinimac'ın Tüketicisi" Boethiah, Trinimac'ın Lorkhan hakkında yaydığı "yalanlara" çok kızar. Trinimac'ı kandırır, yer, şeklini değiştirir ve sıçarak(gerçekten sıçarak) Malacath'a dönüşmesini sağlar. Boethiah ve Trinimac'ın takipçileri, bu dışkıyı kendilerine sürerek derilerini değiştirdiler. Chimer'e dönüşenler Boethiah'ın takipçileriydi(yani Veloth'un takipçileri). Altmeri propagandası bunu Velothi etkisinin tehlikeleri üzerine bir ders olarak nitelendirirken, Velothi propagandası Trinimac'ın dönüşümünü kendi göçlerine müdahale etmeye çalışmaktan ceza olarak görüyordu. Malacath'ın kendisi bu anlatıyı "hayal gücünden eksik" olarak görür.

Yüksek Velothi Kültürü:

Chimerler ayrılmıştır ve İyi Daedralar'a inanmaya başlamışlardır. Akatosh gibi Aedralar, efsanelerinden unutulup gitmiştir. Genellikle öğrendikleri şeylerin çoğunu Boethiah ile ilişkilendirirler ama Mephala onlara kaytarmanın yollarını ve suikasti; Azura ise Altmer'den nasıl farklı olabileceklerini öğretmiştir. İyi Daedralar, Chimerler'in "saflığını" bozmak isteyen Molag Bal gibi "Kötü Daedralar" hakkında Chimerler'i uyarmıştır. Resdayn dedikleri yeni evlerine gelir gelmez; Nedeler, Orklar ve Dwemerlerle anlaşmazlık yaşamışlardır. Dwemerler ile anlaşmazlığa varmalarının sebebi toprak anlaşmazlığı ve din olmuştur. Tarihçiler, bu anlaşmazlıkların suçluları olarak Chimerler'i görür. Kimin başlattığına bakılmaksızın, bu anlaşmazlıkları kaybeden taraf genellikle Chimerler olmuştur. Çünkü; Dwemerlar'ın olağanüstü bir teknolojik avantajları vardır ve Chimerler küçük bir gruptur.

Meretik Çağ'ın sonlarında Velothi kültürünün hızlıca düşüşü görüldü. Bazı Chimerler, antik Velothi kulelerini terk edip, kasabalara yerleşmeye başlamışlardır ve Velothi yüksek kültürü Vvardenfell adasında son bulmuştur. Yozlaşmış Velothi kültürü, zamanla, Morrowind'in Büyük Haneleri'ne evrilecek olan kabile kültürüne dönüşmüştür.

Lanet:

Birinci Çağ 240 dolaylarında, Nord Yüksek Kralı olan Vrage, Resdayn'ı fethedip, Nordların İlk İmparatorluğu'nun parçası yapmıştır. Nordlar, Chimerler karşısında thu'um kullanmıştır ve bu onları durdurulamaz yapmıştır. Ancak bazıları, tanrı Sai'nin Nordlar'ı kayırdığını düşünür. Birinci Çağ 416'ya kadar Nordlar'ın buyruğu altında kaldılar. Ta ki Dwemerlar ile birlikte istilacılara karşı bir birlik oluşturana dek. Chimer lideri Nerevar ve Dwemer lideri Dumac İlk Konsey'de bir mütteffiklik anlaşması imzalar ve bu anlaşma neredeyse üçyüz yıllık bir barış getirmiştir. Nihayetinde, Dwemerler'in Lorkhan'ın Kalbi'ni(Gün 3, son paragraflardan birinde bahsettim) bulması, İlk Konsey Savaşı'nın başlamasına ve bu savaşın da Kızıl Dağ Savaşı'na evrilmesine neden olmuştur. Birkaç yıl sonra, Tribunal, Nerevar'a ihanet eder ve Azura(Daedrik Prens) tüm Chimerler'i lanetler. Bu lanet Chimerler'in derilerini kül kadar siyaha dönüştürmüş, gözlerini de kırmızıya çevirmiştir.

Not: Tribunal, Lorkhan'ın kalbini kullanarak tanrısal özellikler elde etmiş bir gruptur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir Akavir: Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusunda...