Core Set/Ana Set

26 Nisan 2019 Cuma

Gün 9 - Kar Elfi(Snow Elf/Falmer)

Kar Elfleri:


Kar Elfleri, büyüye doğuştan fevkalade yeteneği olan görkemli bir mer ırkıdır. Soğuk ve uzak bölgelere yönelmişlerdir. Meretik Çağ'ın sonunda ve Birinci Çağ'ın başında Nordlar tarafından kovulmadan önce, Skyrim'in bir kısmında ikamet etmişlerdir. Summerset Adaları'nın Altmerler'i ile rakip olacak kadar iyi bir medeniyetleri var. Beyaz saçlı ve soluk renkli Altmerler olarak hatırlanırlar. Çok uzun bir ömre sahiptirler ve soğuğa karşı aşırı dayanaklıdırlar. Efsanelere göre okçulukta ve mızrak kullanmada çok iyilerdir.

Altmerler'e Ulu Elf, Bosmerler'e de Orman Elfi demek bir sorun yaratmaz ama Falmer, Kar Elfleri için farklı bir anlama gelir. Çoğu insan ve Kar Elfi, "Kar Elfi" demeyi tercih eder. Bu iki kelimenin ayrımı şöyledir; Çoğu Kar Elfi, Dwemerlar tarafından ihanete uğramıştır. Dwemerlar, Kar Elfleri'ne zorla zehirli mantar yedirmişlerdir ve Kar Elfleri kör birer köleye dönüşmüşlerdir. Bu kölelerin soyundan gelen diğer Kar Elfleri'ne "İhanete Uğrayanlar"(the Betrayed) denilmiştir. Tamriel halkı, değişime uğrayan bu ırka Falmer der.

Bazı medeni Kar Elfleri, Dwemerlar'ın teklifini reddetmişlerdir. Bazıları hala hayattadır. Şövalye-Paladin Gelebor, şu an hayatta olduğu bilinen tek Kar Elfi'dir.

Tarihi:


Skyrim'e nasıl geldikleri bilinmemediktedir.

Meretik Çağ'da Kar Elfleri'nin imparatorluğu; büyük, zengin ve refahtı. Beklenilenin ötesinde bir güce sahiplerdi. Ancak, aniden kendilerini, Atmora'dan gelen Nordlarla çatışma içinde buldular. Nedik halk, Tamriel'in diğer bölgelerinde Elfler'in köleleriydi. İlişkiler sadece Skyrim içinde bozuldu. İlişkilerin ne zaman bozulduğu bilinmiyor.

Dönüş:

Skyrim elflerinin, Gözyaşının Gecesi'ni neden başlattıkları tartışmalıdır; korku, din, askeri provokasyonlar, toprak anlaşmazlıkları ve insanların, antik bir güç olan Magnus'un Gözü'nü ele geçirme arzusu neden olarak gösterilebilir.

Elfler, bir gece tüm Saarthal'ı katletmişlerdir. Ysgramor ve iki oğlu katliamda hayatta kalan son kişilerdir. Atmora'ya(Skyrim'in kuzeyindeki kıta) kaçmışlardır ve intikam için dönmüşlerdir. Ysgramor'un Beş Yüz Yoldaşı, önüne gelen tüm elfleri yok ederek, diğer yerleşimcilerin de ayaklanmalarına katılmasını sağlamışlardır. Raporlara göre Nordlar, binlerce Kar Elfi'ni katletmiştir. Torunları, atalarının bu soykırımsal katliamını ilahlaştırmışlardır. Skyrim'deki en ünlü şarkılarından biri "Falmer Prensleri'nin Katledilişi"dir.

Skyrim'deki katliamdan sonra Nord orduları, Kar Elfleri'ni Solstheim'da bulmuşlardır. Elfler son çırpınışlarını Moesring Savaşı'nda yapmıştır. Liderleri Kar Prens öldürülmüş ve elfler bozguna uğramıştır. Kar Elfleri'nin devri sonra ermiştir.

Kar Elfleri kaybetmelerine rağmen Birinci Çağ'ın ilk yüzyıllarına kadar Skyrim'de yaşamaya inat etmiştirler. Şimdinin standartlarının üstünde büyüsel ve mimari bir yapı olan Auri-El'in Kilisesi, Birinci Çağ'ın başlarında Kar Elfleri tarafından inşa edilmemişti bile. Kar Elfleri'nin, Ulu Kral Harald'ın saltanatından önce sınırdışı edildiğine inanılır. Ancak Kar Elfleri, yeni kurulan Nord krallıklarında saklanmaya devam etmiştir.

Kar Elfleri'nin Kayboluşu:

Kar Elfleri, Skyrim'de ikamet eden Dwemerler ile sıkıntılı bir müttefik olmuşlardır. Kar Prens'in kaybetmesinden sonra Nordlar, Skyrim'deki egemenliklerini kurmuşlardır. Birçok Kar Elfi efsanesi, Dwemerler'ın şanını methetmiştir. Dwemerlar sığınacak yer sağlamıştır ama Kar Elfleri'ni hizmetçi olmaya zorlamıştır ve sadece zehirli mantarları yemelerine izin vermiştir(bu yüzden kör olmuşlardır.) Zamanla hizmetçiler köle olmuştur. Dwemer harabelerinde antik işkence odaları bulunmuştur ve bu işkence odalarının Kar Elfleri'ni düzende tuttuğu belirtilmiştir. Dwemerlar'ın zehirli mantarları yüzünden körleşen Kar Elfleri, İhanete Uğrayanlar'a yani Falmerlar'a dönüşmüşlerdir.

Çağlar ilerledikçe Kar Elfleri birer efsaneye dönüşmüşlerdir. Kar Elfleri'nin var olduğunu kanıtlayan ilk gerçek kanıtlardan biri, Kar Prensi'nin kalıntılarının Üçüncü Çağ 427'de Solstheim adasındaki Jolgeirr Höyüğü'nde keşfedilmesiydi. Skallar; Rieklingler'in, Kar Elfleri'nin torunları olduğuna inanırlar ama akademisyenler onların sadece kar goblinleri olduğunu söylerler. Glacier Crawl'ın buzlu mağaralarında bulunan bir ırk olan Buz Savaşçıları'nın, Kar Elfleri'nin kalıntısı olduğuna inanılır. Bu varlıklar yabancılarla konuşmazlar ama buz mavisi derili insansı bu varlıklar, antik Kar Elfleri'ne aşırı benzer. Bazı efsaneler Wispmotherlar'ın, Kar Elfleri'nin kalıntıları olduğu söylenir.

Dördüncü Çağ 201'e gelindiğinde eskiden batıl inanç, az çok genel bir bilgi haline geldi: yer altında artan Falmer hareketliliği. Bu hareketliliğin, ileride yer yüzüne yapılacak bir istila olduğu düşünülür. Diğer elfler, Falmerlar'ın bir zamanlar elf olmasını kabul etmezler. Irkngthand'ın Büyük Heykeli, İhanete Uğrayanlar tarafından gizlice inşa edilmiş ve bu zamanlarda Hırsızlar Loncası tarafından keşfedilmiştir. Antik Kar Elfleri'nin bilinen tek tasviri olduğu düşünülür. Ancak, heykelin gözü hırsızlar tarafından sökülmüş ve bu paha biçilemez hazinenin, mağara ile birlikte çökmesine sebep olmuşlardır.

Toplum:


Kar Elfi toplumu hakkında fazla bir bilgi yoktur, Altmer kültürüyle paraleldir. Diğer elf krallıklarıyla iletişim halindelerdir. Karmaşık ve neredeyse anlaşılmaz bir geliştirmişlerdir. Tamriel'de dillerini bilen kişiler, bir elin parmaklarını geçmez. Zamanı anlatmak için farklı bir yöntem kullanmışlardır ve muazzam mimarileri vardır.
Altmerler'in ve Kar Elfleri'nin tanrıları aynıdır. İki toplum da Auri-El'i en yüce olarak kabul etmiştir. Trinimac, Syrabane, Jephre ve Phynaster'a tapmışlardır. Hepsinin bir tapınağı vardır ama hiçbiri Auri-El'in Kilisesi gibi muazzam değildir. Yazılarında "Genç Olanlar" ve "Yaşlı Olanlar"dan bahsetmişlerdir ama bu ayrımın ne kadar kesin olduğu bilinmiyor.

Birçoğu Auri-El'le bütün olmak için Auri-El'in Kilisesi boyunca yolculuk yapmıştır. batı Skyrim'in mistik Unutulmuş Diyarı'na inşa edildikten sonra Kar Elfi dininin merkez üssü olmuştur. Yeni üyeler Kilise'ye, ışığın yokluğunu temsil eden bir mağara yoluyla girmişlerdir ve Kilise boyunca yayılmış olan meditasyon ve ulaşım için kullanılmış küçük bölgelere(mabet) seremonik bir ibrik taşımışlardır. Her mabetin bir psikoposu vardı, bu psikoposlar yeni üyülere kutsal sözleri öğretmekle yükümlülerdi. Aydınlanma, Öğrenme, Kararlılık, Ümit ve Parlaktık Mabetleri'nin herbirinin su havzasına ibliği batıran yeni üyeler, en sonda İç Sanctum'a giderek hem hacı, hem de direkt olarak Auri-El ile iletişimde bulunan Başpapaz'ın izleyicisi olurlardı. Bilinen tek Başpapaz, Vyrthur'dur. Kar Elfleri'nin çöküşü sırasında yeni bir üyeyken vampir olmuştur ve bin yılı Auri-El'e karşı intikam almak için harcamıştır.

Not: Hatalı yerleri yorumlarda belirtiniz tşklr.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir Akavir: Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusunda...