Core Set/Ana Set

26 Nisan 2019 Cuma

Gün 8 - Maormer(Sea Elves/Deniz Elfleri)

Maormer:


Maormerler, Summerset Adaları'nın güneyindeki bir ada krallık olan Pyandonea'da ikamet ederler. Ayrıca Deniz Elfleri ve Tropikal Elfler olarak da bilinirler. Bazıları küçük düşürme amaçlı Balık Elfleri der.

Görünüm:


Maormerler boş, beyaz gözlere ve onları saydam bir jelden yapılmışçasına gösteren neredeyse renksiz, bukalemun gibi bir tene sahiptirler. Bu bukalemun vari ten, tıpkı Bosmerler'in ağaç gölgelerinde kaybolması gibidir.

Tarih:


Eskiden Maormerler'in Summerset Adası'ndan sürüldüğüne inanılırdı. Ancak Kristal Kule'deki duvar kilimlerinin tercümeleri, Maormerler'in Aldmeris'i terk ettiğini gösterir. Efsaneye göre, Maormer lideri Kral Orgnum olağanüstü bir şekilde zengin bir soyludur ve zenginliğini kullanarak, ada güçlerine karşı bir isyan başlatır. Kral Orgnum ve onun takipçileri, delinemez bir sisle kaplanmış olan Pyandonea'ya sürülürler. Bu sınır o kadar etkili olmuştur ki, Orgnum'un takipçileri bir süre Aldmeris'i rahatsız edememiştir.

Maormerler'in Summerset'i fethetme girişimleri son bulmamıştır. Birinci ve İkinci Çağ'da Orgnum liderliğinde Summerset'e sayısız saldırı düzenlemişlerdir fakat hiçbiri başarılı olmamıştır. Ayrıca Khajiitlerle birlikte Elsweyr'in adası olan Khenarthi's Roost'u kontrol ederler.

Dominion; Colovia krallarının, anakaranın batı kıyılarında kurulmuş Maormer kolonilerini yok etmelerine izin vermiş olmasına rağmen Maormerler, ikinci Aldmeri Dominion'un mütteffikleri olmuşlardır.

Maormerler, Üçüncü Çağ 110 yılı Ada Savaşı sırasında son kez görülmüşlerdir. Antiochus Septim ile Summerset Adası krallarının birleştirdiği İmparatorluk ve Summerset kraliyet donanması, Psijic Tarikatı’nın büyülü güçleriyle Pyandonean işgalci güçlerini yok etmişlerdir. Psijic Tarikatı tarafından yaratılan fırtına, Orgnum'un donanmasını öyle bir mahvetmiştir ki, Orgnum bir daha asla savaşa girecek cesareti bulamamıştır.

Kültür:


Maormer lideri Kral Orgnum, ölümsüz bir büyücüdür. Ayrıca sadece ölümsüz değildir, yüzyıllar ilerledikçe gençleşir. Yılan Tanrı Satakal olduğu söylenir. Maormerler'in kimliği ve kültürleri, Altmer nefretinden ve Summerset Adaları'nı ele geçirmek istemeleri yüzünden şekillenmiştir.

Maormerler yılan büyüsü yapmakta ustadırlar. Savaşlarda kullanmak üzere deniz yılanlarını evcilleştirmişlerdir. Bu deniz yılanları, Kral Orgnum'a binek ve muhafız olarak hizmet ederler. Maormer gemileri; zar yelkenlerden ve kitin gövdeden yapılma, böceğe benzeyen gemilerdir. Maormerler, uzun yolculuklarda yemeklerini sıcak tutmak için ateş tuzlarını kullanırlar.

Not: Yorumlardaki resimlere bakmaya unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir

#KafamEstikçeTheElderScrollsBilgisi Bonus Gün 1 - Gizemli Kıta Akavir Akavir: Dragon Land olarak da bilinen Akavir, Tamriel doğusunda...